Str Popa Savu nr 68 A
Luni-Vineri 9:00 – 20:00
DESPRE NOI
The Story Of Autism
“Odata, demult, credeam ca povestile incep cu „a fost odata ca niciodata” si se termina intotdeauna cu happy end. Povestea noastra a inceput altfel… abrupt, cum incep toate povestile din lumea autismului.  Intr-o zi, mi-am dat seama ca eu nu traiesc intr-o poveste, ci intr-o realitate cruda, pe care imi era greu sa o inteleg, sa o accept… In jurul meu nu erau nici zane, nici zmei, nici cai inaripati. Erau doar intrebari la care nu gaseam raspuns.”
“Era diferit, a fost greu, o multime de programari la diferiti specialisti, o multitudine de optiuni terapeutice, niciuna nu garanta ca totul va fi bine.”

Povestea Noastră

1
Eduard nu e un copil ca toti ceilalti. E blond, frumos, destept, cu un suflet extraordinar. Pana aici, nimic neobisnuit. Dar puiul  meu are autism, ceea ce il face sa perceapa lumea altfel, sa relationeze altfel, sa invete altfel. Pe mine, aceasta provocare, atat de altfel,  m-a determinat sa invat, sa fac munca de cercetare , ca sa inteleg, sa accept, sa ajut. Asa a inceput povestea noastra: cautand cele mai bune solutii  pentru noi.
Si, odata ce le-am gasit, ne-am bucurat sa le impartasim si cu alti parinti, pe care i-am intalnit in calatoria noastra , printre specialisti si terapii.
In jurul nostru s-au adunat, astfel, prieteni si povesti. Toate si-au gasit locul intr-o casuta fermecata, cu nume de poveste, The Story of Autism.
Aici, povestile se scriu frumos in fiecare zi. Aici, terapeutii ii ajuta pe micii eroi sa duca la bun sfarsit misiunea fiecarei zile. Aici, parintii primesc ajutor, indrumare si suport, pentru ca, de prea multe ori, se uita cat de important este rolul parintilor in reusita terapiilor.
In aceasta poveste frumoasa, micii eroi se simt acasa,  pentru ca aici si-au gasit locul potrivit, terapia potrivita. Si au mai gasit ceva greu de intalnit in alta parte: copii tipici alaturi de copiii nostri cu nevoi speciale.
Copii care ii invata pe copiii nostri cu autism sa inteleaga notiuni altfel greu de asimilat pentru ei, precum empatia, prietenia, lucrul in echipa. Iar pentru copiii tipici, aceasta este o ocazie unica de a invata pe viu despre implicare, despre acceptare, despre diversitate si despre respectul fata de diferentele care ne fac pe fiecare dintre noi unici.
Aceasta e povestea noastra. Povestea ta cum e? Te astept cu drag sa spunem impreuna povesti, sa ascultam, sa crestem impreuna.
autismul cum se manifesta
Misiunea noastra
  • sa-i integram in societate cu ajutorul programelor de specialitate
  • sa-i ajutam pe ceilalti sa inteleaga CE ESTE AUTISMUL  si cum se manifesta prin diferite activitati organizate de specialistii nostri
  • sa-i indrumam pe parinti in lunga lor calatorie prin diferite programe si terapii
Valorile noastre
  • experienta terapeutilor
  • pasiunea pentru invatarea copiilor