Povestea Noastra
The Story Of Autism
Asociatia The Story of Autism este o organizatie nonguvernamentala, non-profit, apolitica si independenta.
1

Misiunea organziatiei este de a imbunatati calitatea vietii, apararea si promovarea drepturilor persoanelor cu tulburari pervazive de dezvoltare, tulburari de limbaj, ale celor cu retard motor sau mental, dar si pe ale familiilor si reprezentantilor legali ai acestora. Asociatia urmareste prin dezvoltarea de programe specializate, recuperarea prin intermediul terapiilor (comportamentala aplicata, ocupationala, kinetoterapie, logopedie, terapie prin arta si orice alte terapii ajutatoare) a beneficiarilor mai sus mentionati. Astfel, Centrul The Story of Autism vine in intampinarea copiilor cu nevoi speciale si a parintilor, oferind sprijin si consiliere specializata cu ajutorul unor terapeuti dedicati. Printre serviciile oferite de catre asociatie se numara: asistenta, tratament si ingrijire copiilor care frecventeaza asociatia; integrarea scolara, sociala si familiala; training si suport familiilor copiilor cu nevoi speciale; informarea si sensibilizarea comunitatii cu privire la problematica persoanelor cu tulburari pervazive de dezvoltare, tulburari de limbaj, ale celor cu retard motor sau mental si orice alt tip de tulburare de dezvoltare si promovarea celor mai eficiente metode de ingrijire, educatie, orientare, formare, integrare in comunitate a copiilor si tinerilor cu tulburari de dezvoltare si retard, pentru valorificarea si dezvoltarea maxima a potentialului acestora, astfel incat sa traiasca cat mai independent posibil.

The Story of Autism a scris prima fila odata cu nasterea lui Eduard. La doar 1 an, cand prietenii lui de aceeasi varsta incepeau sa faca primii pasi, Alexandra, mama lui Edi, auzea diagnosticul care avea sa schimbe povestea pentru ei, in alta decat cea pe care si-o imagina ea. Astfel, plimbarile in parc au fost inlocuite cu vizite la medici si centre de recuperare. 

Timp de 7 ani, Alexandra a incercat toate posibilitatile care aveau sa il faca pe Edi bine. Astazi, centrul nostru, datorita researchului facut timp de 7 ani, ofera o gama variata de terapii, menite sa schimbe povestea copiilor cu tulburari neurologice. Necesitatile diverse ale copiilor cu intarziere in dezvoltare, ne-au aratat cat de importanta este implicarea comunitatii, prin actiuni de voluntariat, datorita carora a luat fiinta programul Make a Friend, sau ajutorului din partea partenerilor nostri, cu care astazi sunt posibile programele de integrare: “Dam start colpilariei” si ”Terapie cu Animale”.

autismul cum se manifesta